Privacy policy

ПРАВИЛА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ ЗА ОНЛАЙН УСЛУГИ

 

Правилата за поверителност по-долу ще Ви предоставят информация относно личните данни, които се събират от „Химтрейд-комет“ ООД, и начина на обработването и използването им.

Химтрейд комет ООД дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България с ЕИК 121193646, ДДС № BG121193646, със седалище и адрес на управление: гр.София ул.Хубавка 5, имейл адрес: office@chimtrade.bg , телефон: (+359) 2 953 13 10

 

  • Предмет на правилата за поверителност

Настоящите правила за поверителност се прилагат за всички услуги, които се предлагат от Химтрейд комет ООД на неговите уеб сайтове.

 

Освен ако не е указано друго, настоящите Правила за поверителност регулират изключително начина на третиране на Вашата лична информация от страна на „Химтрейд-комет“ ООД.

  1. Отговорно лице за контакт

Отговорни лица за контакт са управителите на дружеството-Надежда Петрова Бозакова, електронен адрес: nadia.bozakova@chimtrade.bgи Николай Петров Бозаков, електронен адрес: nikolay.bozakov@chimtrade.bg .

Всички въпроси относно правилата за поверителност можете да отправяте до управителите на посочените електронни адреси. На същите имейл адреси можете да изпращате запитвания относно въпроси във връзка с поверителността и прегледа, промяната или изтриването на Вашата лична информация, съхранявана от „Химтрейд-комет“ ООД. С администратора на лични данни можете да се свържете и на адрес: гр.София, бул.“Цар Борис III“ №81.

  • Събиране на информация

По принцип можете да осъществявате достъп до нашите интернет предложения, без да ни разкривате каквато и да лична информация. Решението дали да ни предоставяте лична информация, или не, винаги е Ваше. Събираме Вашата информация с цел изпълнение на договор за покупко-продажба, който сме сключили/ще сключим с Вас. Освен следенето на съответствието с условията на използване и правилата на уебсайта, това включва и правилното обработване на Вашите платежни ангажименти.

Изискваме лична информация, ако желаете да се регистрирате на нашите уеб сайтове. Тази информация включва данни като Вашето име, адрес, имейл адрес и друга лична информация, която може да бъде изисквана в определени случаи.

Освен това определена информация, като например IP адрес, версия на браузъра и часовете на достъп, се изпраща автоматично до нас от Вашия компютър или мобилно устройство и се съхранява на нашия сървър. Към момента се събира и информация относно типа на използваното мобилно устройство и операционна система. Използваме тази информация единствено за извършването на статистически анализи и анализи на работни характеристики или за търсене на отговорност при неупълномощено използване на нашия уеб сайт. Информацията остава анонимна винаги, когато е възможно.

Събираме, обработваме и използваме лична информация само с Ваше съгласие, ако това не се изисква изрично от приложимите законови разпоредби и не е необходимо за изпълнението на поръчката Ви. Ако съгласието се предоставя по електронен път в контекста на нашите онлайн предложения, ще изпълним законовото си задължение да Ви информираме надлежно.

  • Бисквитки

Използваме бисквитки на нашия уеб сайт. Те представляват малки текстови файлове, които се съхраняват на Вашия компютър. Използваме както постоянни бисквитки, така и сесийни бисквитки, за да Ви предоставяме възможно най-добрата услуга. Данните, записани в бисквитките, Ви осигуряват възможно най-удобното използване на нашите услуги не само за текущото използване на съответната услуга, а и извън това. 

Ако не желаете да разрешите постоянните бисквитки, можете да изберете опцията за деактивирането им в браузъра.

Данните, съхранявани в сесийните бисквитки, са валидни единствено за текущия преглед на нашите онлайн предложения и имат за цел да Ви предоставят неограничено използване на нашите услуги, както и възможно най-удобното използване на нашите предложения и услуги за Вашето текущо посещение. Ако дезактивирате сесийните бисквитки, не можем да гарантираме, че ще можете да използвате всички наши услуги без ограничение.

  • Бисквитки на доставчици, трети лица и проследяване 

Използваме услугите на други фирми, за да оптимизираме нашите уеб сайтове и услуги. Предоставяме Ви общ преглед на услугите, които използваме, в раздела по-долу.

  • Google Analytics

Нашият уеобсайт използва Google Analytics – услуга за уеб анализ, предоставяна от Google, Inc. (Google). Google Analytics използва бисквитки, които представляват текстови файлове на Вашия компютър, за да може уеб сайтът да анализира начина, по който го използват потребителите. Информацията, генерирана от бисквитката, относно използването на уеб сайта от Ваша страна (включително Вашия IP адрес), ще се предаде на и ще се съхранява от Google на сървърите в САЩ. Използваме Google Analytics с добавката _anonymizeIP(), за да може IP адресите, предадени на Google по-късно, да се съкратят и променят предварително на европейските сървъри, за да се предотврати каквато и да е директна връзка с определени лица. Google ще използва тази информация с цел оценка на използването на уеб сайта от Ваша страна, изготвяне на отчети за активността на уеб сайта за нас и предоставяне на други услуги, свързани с активността на уеб сайта и използването на интернет, на нас. Вашият IP адрес, който е предаден от Google Analytics, няма да се свързва с каквито и да е други данни, притежавани от Google. Имате право да откажете използването на бисквитки, като изберете подходящите настройки на браузъра. Имайте предвид обаче, че ако направите това, няма да можете да използвате всички функции на този уеб сайт. Освен това можете да забраните на Google да събира и анализира данните, генерирани чрез бисквитки, относно използването на уеб сайта от Ваша страна (включително Вашия IP адрес), като щракнете тук или изтеглите и инсталирате добавката за браузъра, налична на следния адрес: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Ако посетите нашия уеб сайт от мобилно устройство (например смартфон или таблет), можете да откажете бъдещото използване на Google Analytics чрез тази връзка. Когато активирате връзката, ще поставим бисквитка в браузъра, която ще ни съобщи, че трябва да забраним на Google Analytics да използва Вашето устройство. Имайте предвид, че ще трябва да повторите процеса на отказ, ако премахнете бисквитките от браузъра.

  • Ремаркетинг на Google

Нашите уеб сайтове използват технологията за ремаркетинг на Google. Тази технология позволява на потребителите, които вече са посетили нашите онлайн услуги и са проявили интерес към предложение, да виждат насочени реклами на уеб сайтовете от мрежата на партньорите на Google. По същия начин тя ни позволява да достигнем до потребители, които са подобни на посещаващите нашите уеб сайтове. Рекламите ще се показват с помощта на бисквитки. Те представляват малки текстови файлове, които се запазват на компютъра на потребителя. Информацията относно използването на уеб сайта, генерирана от бисквитката, ще се предава и съхранява на сървърите в САЩ от Google. Ако IP адресът се предаде, той съответно ще се съкрати само до последните 3 цифри. Чрез бисквитките поведението на даден потребител на уеб сайт може да се анализира и използва след това за предоставяне на насочени препоръки за продукти и реклами на база на интересите на потребителя.

Ако предпочитате да не получавате насочени реклами, можете да дезактивирате използването на бисквитки за тези цели чрез Google, като отидете на следния уеб сайт: https://www.google.com/settings/ads. Другата възможност за потребителите е да деактивират използването на бисквитки от доставчици трети лица, като отидат на уеб сайта за дезактивиране на Network Advertising Initiative (Инициатива за мрежова реклама): (http://www.networkadvertising.org/choices/ ).

Имайте предвид, че Google има собствени правила за защита на данните, които са независими от нашите. Не поемаме каквато и да е отговорност или задължение във връзка с нейните правила и процедури. Прочетете правилата за поверителност на Google, преди да използвате нашите уеб сайтове, на адрес: (https://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/).

  • Facebook Conversion Tracking Pixel (Услуга за пиксел за проследяване на конверсии)

 

С Ваше разрешение нашият уеб сайт използва услугата Conversion Tracking Pixel на Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, САЩ (Facebook). Този инструмент ни позволява да проследяваме действията на потребителите след пренасочване към уеб сайт на доставчик чрез щракване върху реклама във Facebook. По този начин можем да отчитаме ефективността на рекламите във Facebook за статистически и свързани с пазарни проучвания цели. Събраните данни остават анонимни. Това означава, че не можем да видим личните данни на който и да е отделен потребител. Събраните данни обаче се записват и обработват от Facebook. Информираме Ви по този въпрос на база на информацията, с която разполагаме към съответния момент. Facebook може да свързва данните с Вашия акаунт във Facebook и да използва данните за свои рекламни цели в съответствие с Правилата за използване на данни на Facebook на адрес: https://www.facebook.com/about/privacy/. Facebook Conversion Tracking също така позволява на Facebook и партньорите й да Ви показват реклами във и извън Facebook. Освен това на Вашия компютър ще се запише бисквитка за тези цели.

Само потребители, навършили 14 години, могат да дават разрешение. Ако сте под тази възраст, обърнете се към Вашите родители/законни настойници/.

Щракнете тук, ако желаете да оттеглите Вашето разрешение: https://www.facebook.com/ads/website _custom_audiences/.

 

  • Използване на Вашите данни

Използваме Вашите лични данни за непрекъснато подобряване на нашия набор от услуги и удовлетворяване на потребностите на потребителите.

Използваме Вашата лична информация за установяването, обработването и уреждането на Вашите потребителски отношения с „Химтрейд-комет“ ООД и обработването на плащания за доставки на стоки.

 Освен това използваме Вашата информация, за да комуникираме с Вас. Тази комуникация включва имейли, които Ви информират за изпълнението на задължения по сключения договор.


Използваме Вашата информация и за защита на нашите уеб страници и проследяване на неупълномощен достъп.

  • Разкриване на данни

„Химтрейд-комет“ ООД разкрива Вашите лични данни на трети лица само в степента, в която:

Работим съвместно с доставчици на платежни услуги (например фирми за кредитни карти, банки, PayPal, мобилни услуги, агенции за събиране на дългове и т.н.), доставчици на услуги, които подготвят и съставят статистически данни, доставчици на ИТ услуги (например центрове за данни, хостове, услуги за архивиране, услуги, свързани с бази данни). Тези доставчици на услуги имат достъп до Вашите данни само до степента, в която това е необходимо за изпълнението на задълженията им. Тези доставчици на услуги са задължени да обработват Вашите данни в съответствие с настоящите правила за поверителност и приложимите законови разпоредби относно защита на данните.

 

  • Допълнителна информация за правилата за поверителност

С оглед на нашата отговорност си запазваме правото да преразглеждаме съдържанието на настоящия документ. Освен това ще полагаме максимални усилия да предоставяме разяснения и да предотвратяваме измамни действия чрез независими рецензенти.

  • Изтриване на данни

Разполагате с опцията да изтриете Вашия акаунт при нас. Имайте предвид, че изтрит акаунт не може да се активира отново. Ако желаете да изтриете Вашия акаунт от нашия сървър за постоянно, уведомете ни на адрес: …….

  • Защита на данните

Данните, събирани от Вас, се обработват в съответствие със Закона за защита на личните данни и Общия регламент за защита на личните данни (РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679). Всички служители се задължават и са посъветвани да спазват задълженията за конфиденциалност на данните и поверителност.

Вашите лични данни се събират от нас единствено за цели свързани с дейността ни и сключения с вас договор. По силата на нормативно задължение Ваши лични данни могат да бъдат предадени на държавни органи осъществяващи надзор и контрол на дейността ни.

Съхраняваме личните ви данни за срок от 10 години (предвиден в Закона за счетоводството)

Вие имате правото да:

  • получите достъп до събраните за вас данни
  • поискате коригиране на събраните за вас данни ако същите са некоректни;
  • поискате изтривнето на събрани за вас лични данни доколкото не сме задължени да запазим същите по силата на нормативен акт
  • поискате ограничаване обработването вашите лични данни само за целите за които са събрани
  • възразите срещу извършваното от нас обработване на вашите лични данни, доколкото не сме задължени да правим това обработване по силата на нормативен акт. Имате право по всяко време да направите възражение срещу обработване на вашите лични данни, за директен маркетинг, което включва и профилиране, доколкото то е свързано с директния маркетинг. Когато възразите срещу обработване за целите на директния маркетинг, обработването на личните данни за тези цели се прекратява
  • да пренасяте събраните за вас лични данни към трето лице по ваш избор
Liquid error: Could not find asset snippets/social-login.liquid